Які країни відкривають кордони для туристів

03.06.2020 13:51   -
Автор:
З 5 червня Україна відкриває внутрішнє авіасполучення, а з 15 – міжнародне. Про це повідомив голова Уряду Денис Шмигаль. А у Міністерстві закордонних справ додали, що подорож до Туреччини українці можуть планувати вже з 1 липня.  
 
Очільник МЗС Туреччини поінформував про рішення турецької сторони відкрити свої кордони для іноземних туристів та відновити регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня поточного року. Він також запевнив, що його країна створить всі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян влітку. 
 
Свої кордони для мандрівників відкриває Італія. Щоправда, потрапити туди можуть поки що туристи з країн Європейського союзу. Їм не потрібно буде проходити 14-денний карантин. Решта Євросоюзу чекатиме з відкриттям кордонів до 15 червня. Мандрівників зі 120 країни вже готова приймати Чорногорія. В інституті громадського здоров'я повідомили, що вибір країн, з яких прийматимуть туристів базується на рекомендаціях Європейського Союзу. Зокрема, рівень захворюваності  повинен бути менше 25 осіб на 100 тисяч населення. Також враховуватимуть ресурси системи охорони здоров"я Чорногорії: кількість місць у лікарнях та наявність експрес-тестів. 
 
Чорногорія офіційно повідомила про завершення епідемії коронавірусу. Протягом 28 днів там не зареєстровано жодного нового випадка COVID-19. Але у ВООЗ наголошують, що країна продовжуватиме дотримуватися заходів безпеки та активно перевіряти громадян.