Як будувалися стадіони? У Харкові презентували книгу для зодчих

21.02.2013 18:24   -
Автор:

Від цікавих історичних об'єктів – до сучасних архітектурних шедеврів. Протягом п'яти років автори книги "Будівництво та реконструкція стадіонів" збирали цікаві факти для видання. Щоб описати усі нюанси зведення Лондонського Вемблі, Монреальського Олімпіка та інших масштабних стадіонів – фахівці об'їздили весь світ.

Дмитро Гончаренко автор книги

-Многие стадионы реконструировались, не выводя их из эксплуатации. Паралельно проводились игры, концерты и другие мероприятия. К сожалению, у нас только 1 такой стадион, где всё было осуществлено – это Металлист.

Історія реконструкції Металісту – у книзі описана докладно. Цей об'єкт автори не лише досліджували, а й брали безпосередню участь у його перетвореннях. У книзі є розповіді і про інші українські стадіони, і польські спортивні арени, де також приймали Євро-2012.

Віталій Миколаєнко будівельник

-Для будущих строителей, для будущих инженеров, которые будут строить и дальше такие объекты – конечно, такая книга нужна. Потому что изучив-посмотрев её, они видят, что всё, что здесь нарисовано, изложено – можно построить, можно преодолеть, можно воздвигнуть такие объекты.

Книга "Будівництва та реконструкції стадіонів" буде зберігатися у бібліотеках Вишів. Бажаючі зможуть придбати її і у вільному продажі.  

Олена Завгородня