Італія допомагатиме харків’янам пережити найскладнішу зиму (відео)

26.10.2022 21:23   -

У Харкові – підписання меморандуму про співпрацю з італійською гуманітарною організацією «Інтерсос». Її представники надаватимуть гуманітарну допомогу постраждалим від війни мешканцям всього регіону. Та розпочинають працювати саме з обласного центру.

АЛЕССІЯ МІНІЄРІ ПРОЄКТНИЙ МЕНЕДЖЕР ГУМАНІТАРНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «INTERSOS»
Наразі в нас важливе завдання – підготовка Харкова до зими, так би мовити, утеплення, як ми називаємо. Але в цю програму буде включено багато пунктів. Якщо це можливо, сьогодні ми хотіли б зрозуміти, які потреби є в міста Харків, і чим «Інтерсос» може допомогти в підготовці до зими.

Міський голова Ігор Терехов пояснює: попереду – багато викликів, можливих непередбачуваних ситуацій. Адже харків’ян чекає найскладніша зима за всю історію.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Із точки зору опалення, з точки зору можливої катастрофи в енергетичній сфері. Тому ми дуже плідно готуємося до опалювального сезону.

Тож від партнерів, додає мер, необхідна вся допомога, яку вони зможуть виділити.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Починаючи з генераторних установок, наметів, продуктів харчування, теплових пушок і так далі. Наскільки все можливе – усьому будемо вдячні.

Головну увагу, пояснюють представники організації, наразі приділяють охороні здоров’я, соцзахисту та непродовольчій допомозі. Йдеться про надання необхідної побутової техніки, теплих речей, постільної білизни, матраців.

СІНАВЕР СЕЙТУМЕНОВ ПРОЄКТНИЙ МЕНЕДЖЕР ГУМАНІТАРНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «INTERSOS»
Ми закуповуємо дрова. Це 1400 кубів для людей, буржуйки в контексті потреб. І зимовий одяг. Це те, над чим ми зараз уже працюємо. І в місті і в області будуть мобільні бригади, які включають у собі соціальний та медичний компонент. Це ті бригади, які будуть мати мінібус із медобладнанням. І вони будуть їздити, відповідно до потреб, і надавати допомогу як переселенцям, так і місцевим мешканцям.

У подальшому в Харкові планують відкрити офіс, де постійно перебуватимуть представники організації. Це, пояснюють, допоможе активніше комунікувати в місцевою владою, аби розуміти, чого потребують люди.