Ігор Терехов: “Діти не будуть навчатись на платформах і станціях метро”

16.08.2023 10:16   -

Як розпочнеться навчальний рік у Харкові, з чого складатиметься комбінована форма та чи можливо облаштувати класи в укриттях? Ця тема турбує всіх батьків школярів. Особливо гостро питання стоїть для першокласників, діляться матусі майбутніх школярів:

ЛЮДМИЛА МАМА МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА
Ну, по-перше, я переймаюсь, що в мене дитина йде в такий незвичний час в перший клас. Це дуже важко для дитини, і для нас, батьків, дуже хотілось би, щоб зробили такі умови, щоб дітки наші навчались у колективі, щоб це була вчителька, щоб це було один на один з вчителькою, все це – щоб їм було комфортно, і нам.

Таким безпечним місцем якраз і має стати метро. Людмила, як і інші батьки, каже, підтримує рішення влади.

ЛЮДМИЛА МАМА МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА
Я вважаю, що це не так є погано , якщо це організується виїзд зі школи , організовано буде, вчителі, помічники, і я не буду турбуватися, що це метро, буде безпечне місце, явважаю, що це буде дуже добре.

НАТАЛЬЯ МАМА МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА
Ми за офлайн. І заметро ми також тільки за. Ми місто не покидали, тому я вважаю. Ну так дитинка хоть трішки якось спілкувалась зі своїми ровесниками, для мене це важливо.

Матусі кажуть, спілкування з однолітками, вивчення уроків під безпосереднім контролем вчителя – вкрай важливо для першачків, і переважна більшість хотіла б, щоб їх діти вчились офлайн.

ВІКТОРІЯ МАМА МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА
Комфортніше, звісно ж офлайн, тому що дитина йде в перший клас, щоб вона взагалі розуміла, що це таке вчитися,з дітьми поводитися. Заповнила ятакож заяву на офлайн форму. Подобається ідея з метро, тому що це безпечно і в дитини буде можливість з дітьми вчитися.

Мер розповідає батькам як саме буде створено простір для навчання.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми відгороджуємо все, так щоб не змішувати пасажиропотік. Не будуть діти серед потягів навчатися, на платформі, як ви кажете. Ні, ні, ні. Ми створюємо такий безпечний простір у метрополітені, там буде по усім нормативам рекуперація воздуха, щодо туалетних кімнат, гігієни, безпеки. Бо там не буде, що дитина може прийти і потрапити на платформу. Крім цього – освітлення, крім цього – шумоізоляції. І це все ми робимо. Тому, хто буде бажати, ми нікого не примушуємо. Вот як ви будете бажати, так і буде.

Харчування учнів, підвезення до локацій – всі ці питання обговорили з батьками тепер і Слобідського району. Ігор Терехов також підкреслив, що місто візьме на себе всі витрати, пов’язані з облаштуванням класів у метро. А дослухаючись до питань та пропозицій батьків, зауважує мер, з кожною такою зустріччю все чіткіше вимальовується план організації навчального процесу.

ОСТАННІ НОВИНИ