Игорного бизнеса под видом государственных лотерей не будет – Премьер Алексей Гончарук

20.12.2019 15:52   -
Автор:
Легалізація не пройде. Уряд України проголосував за скасування положень щодо розповсюджувачів лотерей у ліцензійних умовах. За словами прем’єр міністра України Олексія Гончарука, ігрових залів з договорами передоручення на поширення державних лотерей в Україні більше не буде.  
 
Олексій Гончарук прем’єр-міністр України 
 
Ми починаємо боротьбу з нелегальним гральним  бізнесом, всі ви бачите на своїх вулицях зали ігрових автоматів. І, мабуть, задаєтесь питанням. А як же так, гральний бізнес заборонено, а вони є. Насправді вони користуються юридичною конструкцією і прикидаються розповсюджувачам лотерей.
 
Тож прем’єр доручив відповідним правоохоронним органам розпочати перевірку діяльності всіх операторів державних лотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а також контроль за ліцензіями так званих «державних миттєвих лотерей». За словами прем'єра, силами Національної та податкової поліції вже закрили більше сотні гральних залів по всій Україні. Всього ж, за підрахунками Кабміну, в Україні їх близько восьми тисяч. 
 
Олексій Гончарук прем’єр-міністр України 
 
Ми доручили Національній поліції України і податковій поліції вжити заходів, для того щоб вже до нового року залів гральних автоматів на вулицях українських міст не було.
 
Однак позиція Президента України більш категорична. Цю ситуацію він прокоментував на своїй офіційній сторінці у фейсбук.  
 
Володимир Зеленський Президент України 
 
Вчора Верховна Рада провалила ухвалення закону про легалізацію грального бізнесу. Ми знаємо, хто за цим стоїть. Не хочете грати за прозорими правилами? Не хочете працювати цивілізовано і платити в бюджет? Що ж, давайте по-іншому. З сьогоднішнього дня негайно закриваємо всі ігрові зали. 
 
А потім гарант закликав, написавши: Думай.. те.