Гравці зіркового харківського «Металіста» візьмуть участь у масштабному благодійному матчі на підтримку ЗСУ

23.11.2022 13:25   -

В тих регіонах країни, де немає активних бойових дій з російськими загарбниками продовжують проходити благодійні футбольні матчі за участю зірок спорту, шоу-бізнесу та культури. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Черговий такий захід відбудеться вже цієї неділі в Ужгороді, за участю, в тому числі, й відомих екс-гравців грізного «довоєнного» «Металіста».

«Війна в Україні досі триває і наш обов’язок – допомагати військовим, які щохвилини чинять спротив кривавому загарбнику. Благодійні футбольні матчі стали вже гарною традицією та дієвим способом для збору коштів на потреби ЗСУ», – йдеться на сайті ужгородського клубу «Минай», який є одним із співорганізаторів матчу.

Нинішній благодійний поєдинок пройде 27 листопада о 12:00 на ужгородському стадіоні «Авангард». Головним організатором матчу виступає благодійна організація «Ліга Життя» за підтримки місцевої влади та Української Асоціації футболу.

Серед зірок вітчизняного футболу участь у матчі планують взяти і добре знайомі харківськими вболівальниками екс-гравці ФК «Металіст» та національної збірної України – Едмар де Ласерда, Олександр Горяїнов, Олег Шелаєв та Олександр Романчук, а також легендарний тренер харківської команди Мирон Маркевич.

Також, як відзначають організатори, попередню згоду на участь у благодійному поєдинку дали такі відомі українські футболісти, як Владислав Ващук, Андрій Воронін, Юрій Максимов, Євген Селезньов, Василь Сачко, Тарас Михалик і Володимир Єзерський.

Представницьким обіцяє стати й склад команди зірок шоу-бізнесу, серед яких на поле планують вийти і багато артистів «Кварталу 95» – Євген Кошовий, Степан Казанін, Володимир Шумко, Катерина Нікітіна, Костянтин Трембовецький, Марк Куцевалов та Ірина Гатун. Також свою згоду на участь в цій грі дали відомі спортсмени, співаки та українські блогери, зокрема Василь Вірастюк, Станіслав Медведенко, Tricky Nicki, POLINA DASHKOVA, КилимМен з гурту KALUSH та інші.

Головна мета заходу – збір коштів з продажу квитків та донатів під час матчу та його трансляції на потреби Збройних сил України. Офіційні транслятори поєдинку будуть телеканал «УНІАН» та Football Hab. Ціни на квитки від 50 до 20000 гривень.

Також протягом всього матчу в межах стадіону «Авангард» проходитиме благодійний ярмарок, весь прибуток з якого теж піде на потреби українських військових.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли про ще один благодійний футбольний матч на підтримку ЗСУ, участь в якому брав і багаторічний наставник «Металіста» Мирон Маркевич.