Мирон Маркевич знов у грі заради ЗСУ (фото)

17.10.2022 13:52   -
Новини України: Маркевич взяв участь у благодійному матчі на підтримку ЗСУ

Легендарний наставник харківського «Металіста» разом з іншими зірками та ветеранами українського футболу продовжує виступати на благодійних матчах на підтримку Збройних Сил України. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Черговий благодійний матч відбувся минулого уїк-енду в Луцьку, де на полі стадіону «Авангард» зустрілися збірна України з футболу серед ветеранів та об’єднана команда «Там там», за яку виступали ветерани та вихованці луцького футболу, зірки клубу «Волинь», а також представники місцевої влади та бізнесу.

Головною метою цього спортивного заходу став збір коштів на авто для однієї з механізованої бригади ЗСУ. На стадіоні були встановлені спеціальні скриньки для збору коштів, куди свої донати робили численні вболівальники, також для пожертв був відкритий спеціальний банківській рахунок. Крім того, у перерві гри було проведено серію благодійних Аукціонів, на яких лотами стали футбольні м’ячі та футболки з підписами учасників поєдинку.

За команду ветеранів українського футболу в цьому матчі зокрема зіграли колишній тренер «Металіста» та національної збірної України Мирон Маркевич, екс-гравці «Металіста» Олег Шелаєв, Олександр Романчук та Андрій Воробей, а також такі топові українські футболісти, які ще не так давно захищали кольори національної збірної, як Юрій Максимов, Едуард Цихмейструк, Володимир Єзерський, В’ячеслав Шевчук, Владислав Ващук та інші.

Багато зірок було й у складі команди господарів, в тому числі, не менш відомі футболісти Тарас Михайлик, Артем Федецький, Михайло Кополовець, Руслан Ротань, Георгій Бущан, Василь Сачко, а також популярний футбольний коментатор і оглядач Віктор Вацко.

Видовищна гра на полі та майстерність зірок вітчизняного футболу не залишили байдужим нікого, хто потрапив у цей день на трибуни луцького стадіону. А в підсумку переміг досвід – матч завершився з рахунком 3:1 на користь ветеранської збірної України.

Втім, наша головна та спільна Перемога ще попереду. А поки кожен наближає її, як може, на фронті та в тилу, вносячи і свій внесок у боротьбу з російськими загарбниками. Свій внесок у Перемогу зробили й учасники цього матчу. Під час благодійного поєдинку вдалося зібрати чималу суму на потреби ЗСУ. Як повідомили організатори, спільними зусиллями було зібрано готівкою: 126202 гривень, 1000 польських злотих, 50 євро та 10 доларів. Крім цього, ще 25 тисяч гривень було накопичено на банківський рахунок. До речі, збір коштів на цей рахунок продовжено до 22:00 години сьогоднішнього дня. (Посилання на Банку https://send.monobank.ua/jar/7bPHVkJCF2, номер картки Банки 5375 4112 0106 5336)

Слід також відзначити, що ветеранська збірна України з футболу проводить вже не перший подібний благодійний матч на підтримку ЗСУ, в регіонах країни, де немає активних бойових дій. В тому числі, серед учасників таких поєдинків у складі ветеранів українського футболу вже неодноразово виступав і Мирон Маркевич, з ім’ям якого пов’язані одні з найяскравіших сторінок в історії харківського футболу.