Харьковским водителям “КВБО” с апреля повысят заработную плату на 30%

20.03.2019 12:17   -
Автор:
Півтори тисячі тон сміття. Саме такі обсяги твердих побутових відходів комунальні служби щодня вивозять з території Харкова. На спецмашинах бригади щороку накатують вісім з половиною мільйонів кілометрів. За один із центральних районів Харкова відповідає Володимир Котенко. Працює водієм. Машина сучасна, тому підкреслює, на умови праці гріх жалітися. 
 
Володимир Котенко водій КП “Комплекс з вивозу побутових відходів”
 
Я убираю центр. Выезжаю в 6 вечера. Днем там нечего делать, – пробки, машин много. Работаю до 5-6 утра. Всю ночь. У меня 3 рейса за ночь. Все везу в Дергачи или на Рогань. Зарплата выплачивается вовремя, запчасти выдаются, ремонтируется во время. Машина всегда ездит, не стоит.
 
Взагалі щодня в рейси виїжджають 70 спецмашин. Більше восьми тисяч об'єктів Харкова обслуговують 120 водіїв. І це лише водіїв сміттєвозів. 
 
Фазіль Аббасов директор КП “Комплекс з вивозу побутових відходів”
 
Средняя зарплата на одного работника сегодня – 8.540 гривен. Следует отметить о том, что в связи с тем, что с 1 января введены новые тарифы. Сегодня оплачивают за наши услуги за одного человека, в связи с этим уже с 1 февраля 2019 года 70% уже получают повышенную заработную плату согласно утвержденных тарифов. И так как была поставлена задача Харьковским городским головой Кернесом Геннадием Адольфовичем о существенном росте зарплат водителей, всех водителей, которые вывозят твердые бытовые отходы, в размере 30%. 
 
Також до нових заробітних плат, розповідає директор комунального підприємства, їхні водії отримуватимуть надбавку за перевиконання робочих годин. Та окрім цього, планів на 2019 рік в “Комплексі з вивозу побутових відходів” багато. Це і оновлення автопарку спецтехніки і заміна євроконтейнерів.  
 
Фазіль Аббасов директор КП “Комплекс з вивозу побутових відходів”
 
Мы планируем покупать. Нам нужны бункеровозы. У нас они больше изношенные. Есть и такие, которые  и тяжело в ремонте. Сегодня и стоимость запчастей и обслуживание очень дорого. Поэтому мы бы хотели, чтобы не меньше 10 единиц в этом году купить бункеровозной техники. Это даст возможность увеличить надежность предприятия в части вывоза негабаритных отходов. И естественно мусоровозов, согласно планов наших по замене контейнеров. Естественно будут закупаться еще и мусоровозы. 
 
Останню партію нових машин в рамках комплексної програми з переходу на європейські технології поводження зі сміттям профільне підприємство отримало минулоріч у серпні. За кошти міського бюджету "Комплекс з вивозу побутових відходів ” поповнив свій автопарк шістьма сміттєвозами, чотирма сміттєвозами малої потужності. А також телескопічним навантажувачем для негабаритних і нестандартних відходів.