Завтра у Харкові — відкриття виставки писанок «Вікно у Дивосвіт»

20.03.2019 12:18   -
Автор:
В експозиції буде представлено колекцію копій писанок проф. М. Ф. Сумцова, а також роботи сучасних майстрів, членів Харківського міського клубу писанкарства імені А. П. Овчаренко. Всього буде представлено понад 700 експонатів.
Відвідувачі виставки побачать традиційні українські писанки та різні види орнаментованих яєць, серед яких і дерев’яні яйця з різьбою та інкрустацією, і розписані на кераміці, і навіть бісерки-восківки.
Гармонійним доповненням до писанок стануть картини на весняну тематику художниці та члена клубу писанкарства Тетяни Золотарьової.
Нагадаємо, Харківський міський клуб писанкарства було створено при Центрі «Слобожанщина» у 1993 році. Від самого початку клуб очолила Алла Павлівна Овчаренко (1939-2013), викладач образотворчого мистецтва, талановитий організатор і педагог. Об’єднавши навколо себе харків’ян різного віку та професій, від учнів до пенсіонерів вона стала для них не лише наставником у писанкарстві а й другом на все життя і саме тому клуб носить її ім’я. Завдяки співпраці з членом Харківської організації Спілки дизайнерів України Вікторією Аністаровою до кожної виставки створюються неповторні композиції, що поєднують народні традиції з сучасними тенденціями.