Харьковский зоопарк нуждается в капитальной реконструкции

28.05.2012 18:40   -
Автор:

Галина зі Світланою та малечею часто відвідують зоопарк, вважають його кращим місцем не просто відпочинку, а й навчання дітей любові та поваги до природи. Зміни тут відбуваються чи не на їх очах, втім, кажуть, до досконалості ще далеко.
 
Галина Семенюк , домогосподарка:

-Пусть развивается, пусть по-больше будет животных здесь, чтобы люди ходили радовались.

Світлана Піддубна,  домогосподарка:

-Немножко всё равно должно всё развиваться, потому что всё со временм ломается и это все прекрасно понимают.

Харківський зоопарк потребує капітальної реконструкції, запевняє його директор. Пояснює, багато приміщень для тварин поступово руйнуються тому що давно не ремонтувались, хоча, за світовими правилами утримання зоопарків, такі приміщення повинні відновлюватися раз на 20 років.  

Олексій Григор'єв,  директор Харківського зоопарку:

-Животные, их эскрименты, они разрушают любые постройки. Если мы имеем ввиду административное здание, котором 115 ллет, то оно ещё 115 лет простоит. А если антилопник, которому 40 лет, то ещё 20 лет назад его нужно было перестроить. Или птичник например постройки после военных времёён и непереконструировавшийся.

За кошти з міського бюджету зоопарк утримується, розпочато будівництво будинку жирафів, реконструкцію акваріуму. Поточний ремонт, який не потребує великих капіталовкладень, проводить і сам зоопарк. Втім цьогО, каже директор, не достатньо. Депутатська комісія з гуманітарних питань, вивчає на місці, як допомогти.

Юрій Поярков,  голова постійної депутатської комісії з гуманітарних питань:

-Хочу сказать, что киевский зоопарк в 2 раза меньше, но раз в 10 больше получает этх инвестиций. Надо в Харькове конечно найти таких людей, построить такую систему отношений к зоопарку, чтобы они лязательно имели исходные данные о здоровье человека, о знаниях человеком природы.

В планах зоопарку капремонт семи приміщень, будівля ізолятора для тварин та ветеринарного комплексу – вирішенню цих питань депутати пообіцяли посприяти, щоб у місцевому гаманці на це булО передбачено кошти.

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.