Харьковские полицейские начали штрафовать пешеходов

09.03.2016 17:07   -
Автор:
Перейшов дорогу в невстановленому місці? Проігнорував сигнал світлофору? Заплатиш штраф. Поліція взялась за пішоходів-порушників правил дорожнього руху. З початку року правоохоронці вже виписали десятки штрафів. 
 
Орися Юшко рядовий поліції 
 
За період з першого січня по перше березня працівниками поліції було складено двісті дев'ять постанов по статті сто двадцять сьомій, частина перша. Передбачено по цьому правопорушенню штраф у розмірі п'ятдесят одна гривня, або попередження.
 
В поліції розповідають, пішоходів, які порушують правила, штрафують не завжди. Нерідко порушник відбувається усним попередженням. Конкретну міру в конкретному випадку обирає сам поліцейський. 
 
Орися Юшко рядовий поліції 
 
Під час бесіди з правопорушником поліцейський сам може на свій розсуд кваліфікувати правопорушення і визначати, чи це буде штраф, чи це буде попередження. Якщо людина адекватно себе поводить, вона визнає свою вину, визнає те, що перейшла в невстановленому місці проїжджу частину, то можна обійтися попередженням. 
 
В Управлінні національної поліції наголошують, штрафування пішоходів – міра, яка покликана не налякати харків'ян, а зберегти їх життя.