Харьковские паралимпийцы получили государственные награды

30.12.2015 19:34   -
Автор:

Вони – призери чемпіонатів України і Світу, спортивна еліта Харківщини. Вони – паралімпійці. Сьогодні у спортсменів з фізичними вадами свято – відзнаки  державного рівня за високі досягнення у спорту. Серед нагороджених і Дмитро Малафій. У чоловіка – вроджена патологія лівого передпліччя. Та це не завадило йому зайнятися спортом і стати призером міжнародних змагань з легкої атлетики.

Дмитро Малафій срібний призер чемпіонату Європи з легкої атлетики

Попал в сборную команду Украины, принимал впервые участие в чемпионате Мира. Закончил институт физкультуры. Ну, и после окончания института уже поступило предложение от начальника Центра: хочу ли я связать свою дальше работу… именно работать с инвалидами? Я согласился и так я работаю в Инваспорте. Прежде всего, это желание человека доказать себе, доказать людям, что ты – равный человек, что ты можешь… что ты сильнее. Я думаю, это главная мотивация.

Жага до життя і спорту принесли чоловіку медаль «За працю і звитягу». А харків'янка, чемпіонка Зимових Паралімпійських ігор минулого року з лижних гонок Людмила Павленко стала повним кавалером ордена Княгині Ольги.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

Эта особенность: в их ментальности, в их отношении друг к другу, в их отношении к Украине и ко всему, что вокруг них происходит, называется – харьковчанин. Потому что только харьковчане могут так трудиться на спортивной ниве. Только харьковчане могут приносить такие, совершенно, потрясающие фантастические результаты в спорте.

І знов-таки саме в Харкові, – додала віце-мєр, була створена перша в Україні організація «Інваспорт», а потім вже поширилася по всій країні.