Харьков и немецкая компания GIZ реализовали 10 социальных проектов

15.11.2017 13:56   -
Автор:
Харків і компанія GIZ, завдяки плідній співпраці, змогли втілити в життя 10 важливих соціальних проектів. На цьому наголосили учасники форуму "Будуємо майбутнє разом". Таких проектів, кажуть, потребують як місцеві мешканці, так і переселенці, які приїхали до Харкова.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Модульне містечко, яке ми відкрили вже в січні 2014 року і воно працює три роки. І через це містечко пройшло більше ніж тисяча людей, які отримали необхідну і соціальну та психологічну та іншу допомогу. В серпні цього року ми відкрили соціальний центр "Сім'я", вчора ми відкрили соціальний готель, відремонтували три школи. 
 
Також у Харкові триває робота за програмою інклюзивної освіти. Та і це не все – за підтримки Німеччини в місті реалізовано десять проектів, зазначила віце-мер. В тому числі і реконструкція пожежної частини в Індустріальному районі. Також харківським рятувальникам надали обмундирування, що дає змогу працювати у надскладних умовах. 
 
Ігор Лупандін начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Харківській області 
 
Еще есть оборудование: и это электроподстанции, это специальный инструмент и спецтехника, которая позволяет работать в определенных местах, это при разборке конструкций и т.д. То оборудование, которое нам предоставлено немецкой стороной, позволяет нашим спасателям работать автономно. 
 
Загалом програма співпраці Харкова та GIZ розрахована до 2019-го року. 
 
Сабіне Мюллер Директор GIZ-Україна 
 
Були відремонтовані дитячі садки, лікарні. Понад десять тисяч студентів отримали кращі умови для свого навчання. Ми не тільки підтримуємо різні проекти, але й вчимо людей. Так була надана підтримка в навчанні ста співробітникам закладів охорони здоров'я. Наші досягнення були б неможливими без підтримки громади, Харківської міської ради та обласної влади.
 
За ці роки, а співпраця триває з 2013 року, місто отримало і нову життєву філософію, яка вчить людей жити разом у труднощах, наголосила Світлана Горбунова-Рубан. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Я маю честь передати вам слова вдячності від Харківського міського голови Геннадія Кернеса, який дуже високо оцінює нашу співпрацю, який бажає нам усім продовжувати цю співпрацю.