Харківщина готова до цьогорічного літнього сезону відпочинку і чекає на європейських гостей

04.05.2013 17:42   -
Автор:

Своїх прихильників головні перлини міста вже завоювали не тільки поміж самих  городян, а і у закордонних гостей Першої Столиці.

Михайло Добкин голова Харківської обласної держадміністрації

-Строительство харьковского дельфинария, приведения в порядок зоопарка и пополнение числа его обитателей, строительство парка отдыха имени Горького, в недалеком будущем строительство крытого аквапарка – вот один из серьезных магнитов, которые уже сегодня, даже пока мы до конца не завершили запланированную зону отдыха, уже притягивает огромное количество туристов не только из Украины, но и из России.

Культурно-розважальні центри далеко не єдине чим може пишатися Харків.  Активний відпочинок – одна з пропозицій для затятих екстремалів. Ролики, сплав на плотах та човнах, велосипедний спорт. Для останніх у місті та області розроблено двадцять п"ять вело маршрутів. Для тих, хто власного велосипеда не має – у середмісті працює велопрокат. На поціновувачів гострих відчуттів та просто любителів Слобожанської природи також очікує сюрприз.

Денис Дармостук директор КП «Харківський організаційно-методичний центр туризму»

-Одно из направлений, который мы активно развиваем – это сельский и зеленый туризм. Опыт Евро показал, что европейцам очень интересно украинское село. Они любят ездить в наши садыбы, им нравится рубить дрова, им нравиться охотится, им нравится ловить рыбу – и все это стоит у нас пока к сожалению очень и очень дешево.

Приваблювати іноземних туристів планують і українським традиційними святкуваннями, які в Україні, так і у Харкові прийнято гуляти на «від щирого серця». Розказати про українське село, його самобутність і традиції, збираються і французам.

Денис Дармостук директор КП «Харківський організаційно-методичний центр туризму»

-Хотим в Париже открыть туристско-информационный пункт. Мы единственная область которая вышла с инициативой открыть в другом государстве туристско-информационный пункт. Для чего? Для того,  чтобы под наши пять культурно-массовых мероприятий, которые проходят в регионе. Самые громкие из них – Печенежское поле, Свадьба в Малиновке, Ивана Купала, Алексеевская крепость, Масляная на Короповых Хуторах. Под эти мероприятия привезти организованные группы туристов – иностранцев, которые интерисуються нашим культурным наследием.

А як харків'яни уміють зустрічати гостей – іноземці вже знають.