Харків планує отримати статус “Міста дружнього до дитини”

16.04.2013 18:54   -
Автор:

Анжела Сушко кореспондент

-Харків включився до проекту UNICEF "Місто дружнє до дитини". Фахівці переконані, що у першої столиці є всі підстави отримати цей відповідальний статус.

Новий проект UNICEF передбачає цілий комплекс заходів щодо охорони здоров'я, освіти, захисту прав дитини і надання медико-соціальної підтримки. І Харків
перше місто-мільйонник, в якому цей проект буде впроваджено.  

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

UNICEF сейчас работает в Украине со созданию сети городов "Місто дружнє до дитини", которая предусматривает такую систему управления городской громадой, процессами, которые обеспечивают жизнедеятельность, которая позволит ребёнку чувствовать себя абсолютно полноценным, полноправным членом нашего общества, своей семьи.

Саме Харків, зазначають представники UNICEF виявився на передовій, ініціювавши створення мережі центрів з раннього втручання. Харківські фахівці впровадили систему надання соціальної допомоги родинам з дітьми, які мають вроджені вади розвитку.
 
Ганна Кукуруза президент благодійного фонду

-В нашей системе особенное то, что мы начинаем работать с детьми сразу же как только рождаются, которые рождаются с теми или иными сложностями и очень особенно то, что активно работаем с семьями и работает команда специалистов. И как бы это просто не звучало, на самом деле к сожалению у нас в системе такого не было и это абсолютно новый подход.

Абсолютно новий для України у Харкові і підхід у створенні ринку соціальний послуг. Тільки минулого року понад 60 громадських організацій надали рекордну кількість – 120 заявок на впровадження різних соціальних проектів для людей з особливими потребами.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Мы создали в Харькове такой механизм, который позволяет  нам дойти практически до любого жителя территориальной громады, который нуждается в какой-то социально-медицинской помощи или поддержке.

Багаторічний досвід першої столиці представники UNICEF запропонували впровадити по всій Україні.    

Юкіе Мокуо голова представництва дитячого фонду ООН (UNICEF).

-Ми пропонуємо вам співробітництво щодо створення національної моделі ринку соціальних послуг і системи раннього втручання. У вас дійсно багатий досвід і він може стати платформою, на якій ми будемо базуватися, щоб впровадити його в інших регіонах України.

 Анжела Сушко