Гости турфорума посетили парк Горького

17.05.2018 15:59   -
Автор:
Десятий туристичний форум набув нового формату. Зовсім нові локації та більш насичені программи для учасників. Але незміним залишається візит до парку Горького. Представники 14 країн світу із захватом знайомилися з однією з візитних карток міста. 
 
Михайло Красуцький директор Департаменту спадщини муніципалітету м. Варшава (Польща) 
 
Коли ми приїхали в парк найбільше вразило те, що як можливо зберігати те, що вже є в парку – дерева і зелень, яка тут всюди, і поєднувати це з атракціонами для дітей. Це говорить про те, що парк живий. Тобто це не тільки парк для того, що б прийти і прогулятися, а й парк в якому можна випробувати різні види атракціонів. Якщо ви запитаєте мене про Харків, мене звичайно ж вразила архітектура міста, я  звертав увагу на будівлі конструктивізму і на будівлі часів радянського періоду, і звичайно ж, я вважаю, потрібно зберігати такі будівлі тому, що вони можуть привертати увагу груп туристов. Це свого роду екзотична архітектура. 
 
Гості випробували найпопулярніші атракціони парку. Побували на американських гірках, покатались на чортовому колесі та пофотографувались біля озера. Іноземці кажуть, вони у захваті від головного місця відпочинку Першої Столиці. 
 
Неллі Арава представник історичного музею м. Рішон-ле-Ціон (Ізраїль)
 
Мне очень понравился этот парк. Он очень большой очень зеленый, очень чистый здесь очень много людей гуляет. Когда я вернусь в свой родной город я буду всем рассказывать про город Харьков и про этот прекрасный парк.
 
А ті знанння та досвід, що отримали гості з міст-побратимів у Харкові, кажуть будуть передавати у себе вдома. Представник Кутаїсі вважає, що саме такі турфоруму сприяють тісному співробітництву між країнами та містами. 
 
Звіад Джавахія  голова адміністрації апарату м. Кутаїсі (Грузія)
 
Для Грузии туризм это один из важнейших сегментов развития нашей страны. Я думаю, что и Украине и Харькову наш опыт, который у нас есть, мы представим и будут очень тесные взаимоотношения, по этому вопросу и по всем вопросах которые затрагивают наших двух побратимов-городов.