Геннадий Кернес: история лечения, ход расследования, версии покушения

10.05.2014 19:21   -
Автор:

Вот это спереди, а сзади вообще нет меня. Пуля пробила насковозь пробила. И лёгкие пробиты? Да.

Це Геннадій Кернес, який зараз проходить курс лікування в Ізраїлі після замаху на нього, вперше показує свої поранення журналістам один плюс один. Минуло вже майже два тижні, як все сталося. Ось тут, на цьому місці, під час пробіжки і поцілили в мера Харкова. Тоді його доправили до лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Зробили операцію. Пізніше ізраїлькі медики вирішили, Геннадія Кернеса можна транспортувати для подальшого лікування за кордон. В Ізраїлі міському голові провели низку складних тривалих операцій.

Роман Барак головний лікар медичного центру

В грудной полости было задето 2 лёгких с большим кровотечением. В брюшной полости это было поражение диафрагмы, печени, селезёнки, почки, надпочечника. Были тяжёлые, раскольчатые, раздробленные переломы 11-го, 12-го грудных и двух нижепоясничных позвонков. Все эти ранения в медицине носят название множественные – мультиоргальная травма.

Потім кілька днів медикаментозного сну, далі – інформація, що він прийшов до тями, стан важкий. Тепер насилу, але Геннадій Кернес тримається.  

Я живой. Вот я такой, вот я могу… Слава Богу я жив, и это главное.

Попереду, кажуть ізраїльські лікарі, у Геннадія Кернеса тривалий процес реабілітації. Фахівці впевнені, вони максимально допоможуть відновитися пацієнтові.

Роман Барак головний лікар медичного центру

Нужно сегодня понимать, что каждый день мы заново оцениваем это состояние, но каждый день есть прогресс в лучшую сторону – положительная динамика и это будет продолжатся столько, сколько необходимои сколько потребует его здоровье. Он будет ходить, у нас в этом нет никакого сомнения.

Що ж до замаху, у Геннадія Кернеса є власні версії.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

Выгодно многим сторонам, но главное что здесь можно рассматривать с разных сторон как со стороны о, что я проукраинский политик. Я не за то, чтобы Харьков был в составе России, я за то, чтобы Харьков был в составе Украины. А так я за то, чтобы Харьков процветал.

Після замаху на Геннадія Кернеса і у слідства було чотри версії. Та з того часу великих зрушень у розслідуванні справи, які б озвучили правоохоронці ЗМІ поки немає. Головний міліціонер області запевнив – процес йде повним ходом. Щоправда, поки безрезультатно.

Анатолій Дмитрієв начальник Харківського обласного управління МВС

Ми працюємо над цим дуже плідно разом з міністрерством внутрішніх справ, з їхніми фахівцями. Питання на контролі. Будемо надіятися, що все буде добре.

А от сам головний фахівець – міністр МВС Арсен Аваков про хід розслідування не поширюється. Причому посилається не на тайну слідства, а просто ігнорує відповідні питання.

На какой стадии находится расследование покушения…

Геннадій Кернес Харківський міський голова

Я не хочу никого учить, но почему то многие преступления так быстро раскрываются или фабрикуются в том числе и в качестве меня. Нет слов. То что я знаю сейчас я не мешаю следствию и мешать не буду, но это детский сад и дети.