Фотовиставка, присвячена розвиткові українського транспорту, відбулась у Харкові

20.03.2013 18:06   -
Автор:

Український транспорт має бути і буде для людей. Це головна ідея державного проекту «Підтримка транспортної стратегії України». У рамках цього проекту створили фотовиставку для всієї країни. Мандрівна експозиція вже побувала у декількох містах – у Дніпропетровську, Донецьку, Одесі та Запоріжжі. Тепер же вона розташувалась у стінах харківського Південного вокзалу. Світлини зображають різні види транспорту країни: як сухопутного так і водного.

Ірина Саїдова організатор виставки

-Мы рассказываем о транспорте и так же о взаимосвязи транспорта к каким-то областям, например, безопасность, енергоефективность, и, конечно же, о вкладе и сотрудничестве европейской комиссии и Украины. Проект проводится для министерства транспорта. Наша основная цель помощь во внедрении транспортной стратегии Украины.

Фотовиставка – важливий крок до партнерства між Європейським Союзом та Урядом України. Їх співпраця направлена саме на вирішення нагальних питань українського транспорту – це і безпека, і екологія, і стан самого рухомого складу. Головне, стати в цьому конкуренто спроможною на європейському рівні державою. Плани масштабні, проте реальні. Так вважає одна з представниць єврокомісії, яка навідалася до першої столиці.

Юрате Юодснукіте представник еврокомісії

-Мы финансируем много проектов и программ. И на сегодняшний день финансовая поддержка Евросоюза в сфере транспорта – это где-то чуть больше чем 70 миллионов евро. У нас есть одна большая программа и несколько проектов. Один из проектов как раз и подготовила эту выставку. Это была идея экспертов, как больше привлечь общество и обратить внимание на проблемы транспорта и тоже на цели развития этой отрасли.

Рух фотовиставки розпочався восени минулого року і наразі підходить до свого завершення. Тут представлені всього 5 фотографій. Організатори говорять, не хотіли захаращувати стенди десятками фотокарток, і обрали декілька проте найгарніших. Виставка триватиме близько місяця, а потім переміститься до Львова.

Наталя Сіромаха