До прийому хворих з COVID-19 готова і міська лікарня №18

01.10.2020 13:30   -
Автор:
З 1 жовтня хворих з COVID-19 прийматиме і ще один медзаклад Харкова 18-та багатопрофільна міська лікарня. Для інфікованих пацієнтів булО виділено ось цей корпус раніше дитячого відділення, бо тут є окремі під"їздні шляхи для бригад екстренної медичної допомоги, і окремі вхід і вихід, а також спеціальні бокси для хворих, як і в інфікційній лікарні. Втім тут провели ще і додаткове переоснащення та підготували все необхідне для розміщення майже 60-ти пацієнтів, в тому числі і тих, які потребуватимуть інтенсивної терапії.      
 
Борис Менкус головний лікар міської багатопрофільної лікарні №18
 
Это отделение буквально с колёс было перепрофилировано под оказание помощи взрослому населению. Для этого нужно было провести реконструкцию. кислорода, где мы провели 38 точек, поставили рамку и подъездные пути сделали для разгрузки кислорода. Привезли взрослые реанимационные койки на 6 пациентов, поставили койки для взрослых в отделение. Провели определённую реконструкцию, чтобы разделить потоки для условно чистых и тех сотрудников, которые работали с ковидной инфекцией.
 
Є на сьогодні, зазначає головний лікар і певний запас медикаментів для лікування ковідних хворих.
 
Борис Менкус головний лікар міської багатопрофільної лікарні №18
 
Есть определённый запас медикаментов, но его явно не достаточно для того, чтобы работать в режиме месяц, два, три. И население должно быть информировано, что к сожалению, учитывая недостаточное финансирование вынуждены будем определённую часть препаратов писать на список пациентов.
 
Але ситуація наразі вже найближчим часом, сподіваються медики, має бути вирішена.  
 
Борис Менкус головний лікар міської багатопрофільної лікарні №18
 
Пакет с НСЗУ ми ще не підписали, тому що для того, щоби його підписати треба виконати деякі технічні формальності і як тільки вони у нас будуть і ми подамо цей пакет, сьогодні. Ці ліки, які є, ми отримали за рахунок міського бюджету. 
 
Чи будуть ще перепрофільовуватися міські медзаклади для надання своєчасної медичної допомоги хворим на COVID-19, кажуть лікарі, буде залежати від подальшої епідемічної ситуації.