Вихідні дні та свята в жовтні в Україні: скільки днів відпочиваємо

01.10.2020 13:27   -
Автор:
Жовтень надасть українцям офіційний державний вихідний – 14-го числа. Причому на цей день в середині місяця припадає аж три значущих для України свята – Покров Пресвятої Богородиці, День захисника України і День українського козацтва. Так як 14 жовтня припадає на середу, тож довгих вихідних в цьому місяці не передбачається. Проте попередній вівторок, 13 жовтня, в честь свята буде скороченим на 1 годину. Загальна кількість робочих днів у жовтні становить 21. А вихідних і святкових днів у середині осені буде 10.
 
1 жовтня – Міжнародний день музики, Міжнародний день людей похилого віку, Всесвітній день вегетаріанства і Всесвітній день геронтолога.
 
2 жовтня – Міжнародний день ненасильства, Всесвітній день посмішки, Міжнародний день уролога і Міжнародний день соціального педагога.
 
3 жовтня – Всесвітній день стомованих хворих, а також День німецької єдності.
 
4 жовтня – український День вчителя (День працівників освіти), Всесвітній день тварин, Всесвітній тиждень космосу, а ще нове свято – День територіальної оборони України.
 
5 жовтня – Всесвітній День вчителя, Міжнародний день лікаря, Всесвітній День архітектора, Всесвітній день житла Хабітат.
 
6 жовтня – Всесвітній день охорони місць проживання. 
 
Чекатимуть цього місяця українців, проте без вихідних і такі свята – День юриста України, День працівників стандартизації та метрології, День працівників Державної санітарно-епідеміологічної служби і День профспілок України. Вітатимуть у жовтні з професійним святом і алергологів, працівників харчової промисловості, статистів, рекламістів, маркетологів. Будуть цього місяця і веселі та незвичайні свята, такі як Міжнародний день дівчаток, Всесвітній день миття рук та День шефа. 
 
25 жовтня – День маркетолога, День автомобіліста і дорожника, Всесвітній день макаронів, а також День народження Національної спілки художників України.
 
26 жовтня – Міжнародний день шкільних бібліотек.
 
27 жовтня – Всесвітній день аудіовізуальної спадщини.
 
28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників , а ще Міжнародний день анімації.
 
29 жовтня – День працівників служби позавідомчої охорони, Всесвітній день боротьби з інсультом і Міжнародний день псоріазу.
 
31 жовтня – Міжнародний день Чорного моря, Міжнародний день економії, а також Геллоуїн .