Дети стали чаще болеть острыми кишечными инфекциями и туберкулезом

22.05.2012 22:21   -
Автор:

Санітарні лікарі зазначають, гострі кишкові інфекції залишаються найбільш розповсюджуваними хворобами сучасності. Більш того, констатуюь, найуразливі – саме діти перших трьох років життя.    

Алла Тимофєєва , головний лікар СЕС Ленінського району:

-Сталкиваемся с тем, что очень часто мамочки просто напросто нарушают элементарное поведение, не владеют вопросами гигиены, начинают кормить деток не теми продуктами, которые характерны для данного возраста.

Фахівці не приховують, вихід вбачають в популярізації продукції дитячої молочної кухні, в якості якої цілком упевнені. І клопочуть перед депутатами постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я міськради про відкриття додаткових пуктів роздачі. Ще одна нагальна проблема, яку кожен раз озвучують інфекціоніссти, захворюванність дітей на туберкульоз. Звітують, кількість хворих збільшилась на 13 відсотків. Тут, кажуть, відіграє роль і запізнє виявлення хвороби, і відмова батьків від проведення туберкулінодіагностики.     

Ірина Зубкова,  головний лікар СЕС м.Харкова:

-Из 33-х заболевших детей, 7, а это 21,2%. не получали реакцию Манту втечение 2009-2010 годов. 15 детей посещающих организованные коллективы были выявлены по обращению за медпомощью, а не активно в организованном коллективе по результатам реакции Манту.

Минулого року для проведення туберкулінодіагностики з міського бюджету додатково було виділено 400 тисяч гривень. В поточному році, депутати обіцяють знову винайти кошти на придбання туберкуліну.  

Алла Бобейко,  депутат Харківської міської ради :

-Понятно, что у нас много трудно решаемых проблем на уровне территориальной громады, но то, что можно делать на уровне города, мы всегда делаем оперативно.

Депутати пообіцяли також прискорити процес передачі 12 рентгенапаратів у міську власність, посприяти організації проведення бактеріологічної діагностики в дитячих поліклініках Комінтернівського та Фрунзенського районів, та відкриттю додаткових пунктів дитячого харчування в Червонозаводському районі.

Анжела Сушко, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.