Детективы НАБУ проводили в Харькове обыски по делу “Рюкзаков”

31.10.2017 15:19   -
Автор:
У Харкові по вулиці Мироносицькій, 22 детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшуки. За інформацією НАБУ, це пов'язано з можливою розтратою бюджету Міністерством внутрішніх справ.
 
Дар'я Манжура прес-секретар НАБУ
 
Повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП наразі здійснюють слідчі дії в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України. Обшуки проводяться за місцем роботи та проживання ймовірних фігурантів провадження. 
 
Як стало відомо НАБУ проводить обшуки у сина голови МВС Арсена Авакова Олександра. Приводом для відкриття кримінального провадження став відеозапис, поширений невідомим у мережі. 
 
Інформацію про обшуки у сина міністра підтвердили на офіційному сайті МВС.  
 
ОФІЦІЙНО: МВС ВВАЖАЄ ДІЇ НАБУ ПОЛІТИЧНИМИ, А НЕ ЮРИДИЧНО ОБҐРУНТОВАНИМИ.
Міністерство внутрішніх справ констатує, що в Україні продовжується гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків та посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування та оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи. Сьогодні приводом для нової хвилі інформаційної кампанії стосовно начебто зловживань, допущених під час процедури закупівлі тактичних рюкзаків для потреб АТО в 2015 році, стало проведення слідчих дій у помешканнях колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та сина голови відомства.  
 
О третій годині дня з'явилося відео, як сина глави МВС Олександра Авакова, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли да будівлі НАБУ, що у Києві. На сайті бюро зявилось офіційне повідомлення стосовно "Справи рюкзаків" та затримання екс-заступника міністра та ще двох осіб. 
 
31 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн грн затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу. За версією слідства, у 2015 році зазначені особи причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ України рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та до того ж не відповідав вимогам,  встановленим МВС України, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.