Децентрализация власти, больше прав местным органам власти. Состоялось очередное заседание Верховной Рады

15.04.2014 20:51   -
Автор:

Пленарне засідання Верховної ради розпочалося із заяв парламентарів. Народний депутат від Партії Регіонів Нестор Шуфрич виступив з приводу вчорашнього інциденту, що трапився з кандидатом в президенти України Михайлом Добкіним.

Нестор Шуфрич народний депутат України від Партії регіонів

Ми вимагаємо від влади забезпечення прозорого реального виборчого процесу. Ми були свідками того, як вчора купа людей не допустили кандидата в президенти на виступ на телебаченні. Сам факт недопущення його на програму є свідченням того, що демократія в Україні не існує і є під загрозою.

Олександр Турчинов спікер Верховної Ради України

Я звертаюсь до кандидатів в президенти, прошу не порушувати закон України, не розповсюджувати провокативні і сепаратистські виступи, не збурювати суспільство і працювати виключно в межах закону і Конституції України.

Сергій Кальцев народний депутат України (фракція Партії регіонів)

Ситуация на юго-востоке Украины сегодня формирует повестку дня всей страны. В связи с этим предвыборные баталии кандидатов на пост Президента Украины отходят на второй план. Именно от того, как будет выстроен диалог с жителями юго-востока, зависит не только исход президентских выборов, но и целостность нашего государства. Я сейчас не говорю про сепаратистов и платных провокаторах. С ними все понятно. Диалога ждут рядовые запорожцы, мелитопольцы, днепропетровцы, дончане… Для многих из них обострение ситуации  на юго-востоке – это не действие, а противодействие. Потому что если долгое время людей называть рабами, среди них обязательно найдется свой Спартак.

Також під час заяв депутатів підіймалося ще кілька питань: розширення повноважень місцевого самоврядування, децентралізація влади. Торкнулися і того, що робити з девальвацією гривні.

Олександр Журавський народний депутат (група "Економічний розвиток")

Іде девальвація гривні, роздрібні ростуть невпинно, це прямо впливає на платоспроможність і впевненість людей у завтрашньому дні. Уряд повинен дати чітке роз'яснення, що держава буде робити в умовах падіння гривні.

Олександр Турчинов спікер Верховної Ради України

Спокійно впевнено ми наведемо лад в нашій країні, ми переможемо. Слава Україні!