Циклон отступил. На Харьковщину наступает похолодание

26.12.2018 13:52   -
Автор:
Заметіль та сильний вітер зробили своє. Через рясні опади без світла в Україні залишилися сотні населених пунктів, обривалися електродроти, з ладу виходили трансформаторні підстанцій, на дорогах України утворювалися сильні затори, що спричинило тимчасові обмеження руху транспорту у чотирьох областях: Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Черкаській, повідомляють в ДСНС. Харків як і інші міста України також засипало снігом. У мегаполісі, за данними регіонального гідрометцентру за добу, 25 грудня, випала практично місячна норма опадів. 
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру 
 
У нас 4 метеорологические станции по области – это Коломак, Богодухов, Красноград и Слобожанское. Там было стихийное гидрометеоявление, там выпал очень сильный снег. Количество его составляло от 28 до 38 мм, что почти месячная норма. А в Харькове у нас выпало 15 мм, что составило 42% месячной нормы в Харькове.
 
А такі хуртовини, вітер та налипанням мокрого снігу приніс потужний циклон, що розмістився безпосередньо над Харківським регіоном. Саме це, зазначають синоптики, і спричинило таку негоду.   
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру 
 
Поэтому такой ветер, очень активные атмосферные фронты. Он смещался со скоростью можно сказать поезда, 50 километров в час. 26 числа, сегодня, он уже покинул пределы Украины, ушёл на Воронеж. Поэтому, в целом погода у нас и будет снег, и будет период без снега, но практически с 27 по 31 число у нас такой циклонический характер погоды, я бы сказала.  
 
А циклонічний – значить не стабільний. І на Харківщину поступово суне похолодання. Максимальний мороз синоптики обіцяють 30-го грудня, вночі 15-20 морозу, вдень до 13-ти. Щоправда така холоднеча буде не тривала. 31-го грудня в денний час вже 1-6 нижче нуля. А в перший день нового року взагалі прогнозують близько нуля і ввечері можливий навіть дощ.