Чи відкриються у Харкові школи до нового навчального року (відео)

28.06.2022 17:00   -

5-тий місяць окупанти з різного роду зброї гатять по Харкову, і не кудись там, а по мирним мікрорайонам та цивільній інфраструктурі.  Так лише у Харкові з 24 лютого практично кожна друга школа має ті чи інші пошкодження. Деякі школи мегаполіса будуть будувати з фундаменту.  Інші вже зараз намагаються реанімувати, щоб з вересня  розпочати навчання. 

“У нас на сегодняшний день 44 подтвержденных объекта, которые получили прямо или косвенно повреждения. В основном это кровли, это окна , это территория , которая прилегает к школе , потому, что прилеты бывают где-то рядом, где-то дальше, но школа страдает и страдает очень сильно”, – Володимер Котковськийй голова адміністріція Шевченковского району. 

Оскільки в Україні війна, то аби школа могла приймати дітей, навчальний заклад повинен відповідати жорстким вимогам. Одна з головних – наявність укриття. Це якраз одна з Харківських шкіл, що його має. Тому у навчальному закладі зараз роблять все можливе, щоб відчинитися на свято Першого дзвоника.  

У кожному районі , зокрема і Шевченківському , будуть визначені ряд опорних шкіл, де діти навчатимуться у дві зміни. Наразі у всіх йде відповідна кампанія з їх належної підготовки.

В рамках безпеки ні кількість таких опорних шкіл, ні які саме навчальні заклади працюватимуть в дві зміни, у районі не розголошують. Оскільки нині кожен район міста Харкова під постійними ворожими обстрілами.

Леся Копылюк, Александр Иванов, Алексей Муравьев