Через месяц в Харькове отметят 20-летие Харьковского Архиерейского собора

26.04.2012 19:09   -
Автор:

В Українській православній церкві готуються до святкування дня Архієрейського собору. Саме він двадцять років тому вирішив долю православ`я. Сьогодні в Харківській єпархії Свято-Покровського храму з цього приводу влаштували конференцію.Захід зібрав більше сотні священнослужителів і православних вірян з усіх куточків України, Росії та Білорусі. Всі вони приїхали, щоб пригадати важливу для православних мирян дату об'єднання православної церкви на Україні. Саме двадцять сьомого травня двадцять років тому остаточно було покладено кінець епосі атеїстичного контролю держави на церквою. Організатором собору став покійний владика Нікодим. Саме у той день він виступив перед усіма православними мирянами на площі Покровського монастиря та привітав їх з перемогою над тими, хто намагався знищити православну церкву. Очевидцем собору був і архієпископ Онуфрій.

Онуфрій , архієпископ, тимчасовий керівник Харківської єпархії, вікарій Харківської єпархії:

-И я помню те тяжелые минуты для владыки Никодима, тогда он взял очень тяжелую для себя ношу – быть ответственным за украинскую православную церковь и владыка Никодим с его волей, с его силой, с его верой, он победил.

Світлана Горбунова-Рубан,  заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення:

-Я считаю, что сегодняшняя конференция – это тот путь, для того чтобы наше общество, наши люди, наши дети, были бы более высоконравственными, более одухотворенными