Центральный рынок. Реконструкция продолжается

14.10.2013 17:28   -
Автор:

По вулиці Піскунівській, що вздовж Центрального ринку замінюють трамвайні рейки. Старі вже давно зносилися і потребували оновлення. У рамках реконструкції облаштують біля базару і новий зупиночний павійльон. А вже за тиждень, коли роботи наближатимуться до завершення, заасфальтують під'їзні шляхи до самого ринку.

Паралельно з цим повним ходом йде облаштування парковки для автівок. Тут незабаром з'явиться стоянка на 220 місць. І це дуже доречно, кажуть відвідувачі. Бо ринок стає все більш популярним серед городян. Особливо у вихідні дні.  

Валентина Мітюкова продавець

-Всё привозим: зелень, коренья, квашенную капусту, огурцы. Что сами делаем – то и привозим, что сами выращиваем.

Валентина Мітюкова вже двадцять років возить на Центральний ринок продукцію зі свого городу. Жінка говорить, їздить саме сюди, бо має постійних клієнтів. Та і умови тут для торгівлі віднедавна стали найкращими у місті. Тут вже нічого не нагадує про аварійні будівлі, торгівлю з дороги, ями по коліна та повну антисанітарію.

Валентина Мітюкова продавець

-Как раньше: вот это прийдёшь, негде стать, ничего, ложишься на полу. Сейчас конечно намного всё стало лучше и в хорошую сторону изменилось. Мы всё довольны, что сделали благоустройство для нас.

Овочеві прилавки – під навісом, робочі місця для торговців – охайні та просторі. Створені умови і для малозабезпечених городян.

Юрій Медведєв директор Центрального ринку

-Ветеранам, инвалидам и просто людям преклонного возраста раздали специальные талончики: бесплатная торговля. Ну а все остальные платят 3 рубля за 1 торговое место для того, чтобы содержать эту площадку в достойном виде.

Змінився не лише зовні, а й всередині і критий ринок. Незважаючи на велику кількість відвідувачів, тут завжди чисто, і пахне свіжими продуктами. Відповідають оточенню і продавці: всі у білих фартухах та капелюшках. Городяни зізнаються, сюди ходити за покупками одне задоволення.

Анатолій покупець

-Конечно, и очень изменился. Во-первых, стало очень культурно. И по-соврененному уже, по-европейски.

Ганна покупець

-Намного лучше стал, качественней. Санитарно-эпидимиологические нормы появились наконец-то.

Каха покупець

-Чистота, порядок, красиво просто, и условия удобство – всё хорошо.

Аби відвідувачам було ще зручніше знаходити необхідний товар, у критому ринку зробили відповідні відділи. Окремо продаються молочні продукти, овочі, м'ясо птиці. У кожному відділі – є де продукцію зберігати, і руки помити.

Віра Шупляк продавець

-Вода горячая, холодная. Красота, прелесть, приходите.

Оновлення критого ринку ще триває, розповіли у адміністрації. Зокрема, вже за декілька тижнів двері відчинить відділ свіжої риби. Продовжується і реконструкція павільйонів на всій території Центрального ринку. Замість незручних рядів, де продають одяг, облаштують тут невеличкі магазини. В них відвідувачі зможуть поміряти речі у комфорті.

Юрій Медведєв директор Центрального ринку

-У нас реконструкция – не просто мы строим обьекты и магазины, мы начинаем от проведения комуникаций – это системы водоотведения. В этом году более 9 км мы дополнительно уже к 11 существующим добавлено. Это проведения кабельных линий: у нас над новыми обьектами нет проводов, которые висят. Все системы подведения электроэнергии под землёй.

Із таким підходом ще зведуть понад півтисячі магазинів. Комплексну реконструкцію Центрального ринку планують завершити до кінця дві тисячі п'ятнадцятого року.