Атаки на українські міста, робота ППО, санкції проти рф та співпраця з ООН – головне за ніч на 19 серпня

19.08.2023 11:22   -

Цієї ночі окупанти атакували Хмельницьку область. За даними ОВА, в кількох селах вибуховою хвилею пошкоджено 30 будинків, вибито вікна і двері в 32 домоволодіннях. Дві жінки поранено уламками скла, ще шестеро людей звернулися до лікарні в шоковому стані.
Оперативні групи продовжують роботу з обстеження та виявлення наслідків нічної атаки ворога.

На Житомирщині окупанти дронами-камікадзе атакували об’єкт інфраструктури. За інформацією ОВА, виникла пожежа, але її ліквідували. Постраждалих немає. Встановлюється масштаб пошкоджень.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Цієї ночі силами ППО знищено 15 ворожих дронів. Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ. Окупанти атакували з північного напрямку ударними БпЛА типу  “Shahed”. Усього було випущено 17 ударних дронів з району Курська.

Україна та ООН підписали спільний превентивний план щодо запобігання та припинення грубих порушень прав дітей в умовах збройної агресії росії. Про це повідомляє Офіс Президента. План об’єднує зусилля української влади, іноземних урядів і міжнародних організацій заради повернення на батьківщину українських дітей, викрадених росією.

Канада оголосила про нові санкції проти російських чиновників. За даними міністерства закордонних справ країни-партнера обмеження введені проти 15 фізичних та трьох юридичних осіб. Загалом із 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2600 фізичних та юридичних осіб у Росії, Білорусі, Україні та Молдові, причетних до порушення суверенітету й територіальної цілісності України.

ОСТАННІ НОВИНИ