Атака українських міст, заява Залужного та воєнна кампанія у 2023 році – головне за ніч, 4 листопада

04.11.2022 10:38   -

Вночі окупанти обстріляли один із районів Миколаєва ракетами типу С-300. За інформацією голови ОВА, зруйновано складське приміщення та пошкоджено адміністративну будівлю. Зайнялася пожежа, яку вдалось ліквідувати. Попередньо без постраждалих.

Близько 4-ї ранку зафіксовані вибухи у Чугуєві, Харківської області. За даними очільника регіону відбулось 4 влучання на відкритій території. На щастя, без жертв.

У Нікопольському районі Дніпропетровщини силами ППО було збито 8 дронів-камікадзе. Про це повідомив голова ОВА. Внаслідок обстрілу однієї із громад регіону з «Градів» та важкої артилерії пошкоджено житлові будинки, автомобілі, газопровід. Обірвана лінія електропередач.

Росіяни утричі збільшили інтенсивність бойових дій на окремих ділянках фронту, загалом це 80 атак щодня. Про це розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Ситуація напружена, але контрольована, наголосив Залужний.

Україні вистачить грошей, щоб воювати увесь 2023 рік. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, зазначивши, що на армію та безпеку спрямують 43% державних коштів і воєнна кампанія фінансується на увесь рік. Міністр зазначив, що у разі, якщо ситуація зміниться, гроші можна буде спрямувати на відновлення України.

У столиці України та 10 областях відбудуться стабілізаційні обмеження електроенергії. Весь день графіки погодинних відключень будуть діяти у Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Сумській, Харківській та Полтавській областях; а з 7:00 до 22:00 – у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.