Атака дронами, відновлення енергосистеми та відключення світла – головне за ніч, 19 грудня

19.12.2022 11:15   -

Цієї ночі Київ атакували дронами-камікадзе. За даними місцевої влади, столиця витримала кілька атак іранських “Shahed”. Вибухи пролунали у Шевченківському та Солом’янському районах столиці. Обійшлося без постраждалих. Є влучання у об’єкти критичної інфраструктури. Енергетики та тепловики працюють над стабілізацією ситуації з енерго- та теплопостачанням.

Атакували і Дніпропетровську область. За інформацією очільника регіону, зафіксовано атаку дронів-камікадзе та важкої артилерії. Так по Нікопольщині випущено більше 60 снарядів. Постраждалих немає. Пошкоджена цивільна інфраструктура та лінії електропередач. Повідомляється про знищення двох дронів-камікадзе.

Беспілотники були зафіксовані і у Миколаївській області. Як пише голова ОВА, на південному напрямку силами та засобами ППО було знищено 10 беспілотників. А всього, за даними командування Повітряних сил, знешкоджені 30 з 35 дронів-камікадзе, що атакували Україну цієї ночі.

Декілька сотень тисяч артилерійських боєприпасів у 2023 році передасть Британія Україні. Про це йдеться у заяві канцелярії прем’єр-міністра Сполученого Королівства Ріші Сунака. Влада Великобританії уклала контракт на 250 млн фунтів (304 млн доларів), який допоможе забезпечити безперебійний потік артилерійських боєприпасів в Україну.

Німеччина допоможе відновити 8 високовольтних підстанцій на заході та півдні України, які постраждали від ракетних ударів РФ — повідомляє «Укренерго». Відновлені підстанції будуть автоматизованими, що вимагатиме мінімум участі персоналу. На це партнери виділили понад €30 млн євро.

Через зниження температури в Україні значний дефіцит електроенергії – про це заявив голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький. Зараз існують обмеження по мережах, тому у регіонах вводять аварійні відключення.