Антикризисный штаб помогает соотечественникам вернуться в Украину

20.03.2020 13:38   -
Автор:
Пункт пропуску Гоптівка. Звідси людей, які не встигли до  закриття сполучення, забирають на мікроавтобусах до українського кордону. У митниці кажуть, у машині набирають лише до десятьох пасажирів, аби не порушувати нещодавно ухвалений закон.
 
Необхідність курсування мікроавтобусів виникла через те, що Україна закрила пішохідний перехід, залишивши лише пропуск для легкових авто, мікроавтобусів та вантажівок. Тому люди, які проходили кордон з Росією пішки, потім потрапляли до нейтральної смуги, звідки вже вибратися могли вже тільки на транспортних засобах.   
 
Андрій Безкубський головний державний інспектор відділу митного оформлення Гоптівки
 
Тому митниця у зв'язку з таким проблемним питанням звернулася до органів виконавчого комітету, до міської ради, і головою міською ради було організовано транспортні засоби, які задовольняють цим вимогам, за допомогою яких буде пересікатись українська частина пункту пропуску. В цей транспортний засіб будуть розміщувати громадян України, яким необхідно повернутися до України. Таким чином наші співвітчизники, наші громадяни України зможуть повертатися до себе в Україну.
 
У мітниці додають, із таким запитом звернулися одразу після ухвалення закону про обмеження сполучення під час карантину, і вже наприкінці тижня маршрут до кордону організували. 
 
Вікторія 
 
Возвращаюсь домой и буду пережидать, пока путешествовать не собираюсь. – А как долго вы ждали на нейтральной полосе? – Все быстро, все оперативно. Я думаю, за час, может даже меньше
 
Ірина
 
Мы очень счастливы, что есть такие службы, что думают о наших украинцах. Я была у родственников, у меня были похороны, и мне пришлось остаться, не смогла раньше времени выехать, потому что у меня умерла бабушка.
 
Надалі такі маршрути будуть влаштовувати за необхідністю, аби в українців була можливість потрапити додому.