Александр Грановский инициирует проведение в Харькове заседания комитета образования Верховного Совета

11.12.2018 15:46   -
Автор:
Це одна з найбільших шкіл Харкова, школа №17, що в Київському районі.  Представники батьківських рад та комітетів навчального закладу та педагогічний колектив зібралися на спільній зустрічі з народним депутатом України Олександром Грановським. Парламентар зауважує, приїхав, щоб особисто вивчити актуальні питання навчального закладу та освітньої сфери загалом.  У відвертій розмові батьки акцентують увагу парламентаря на оновлення матеріально технічної бази та спортивної інфраструктури школи. Олександр Грановський каже: всі проблеми, про які йшлося на зустрічі, має бути вирішено. Окрім покращення умов в освітньому закладі, парламентар має намір запровадити у Харкові стипендії для обдарованих школярів. Власне, саме зараз  іменний фонд Олександра Грановського, що працює в партнерстві з владою міста, займається цим питанням.   
 
Олександр Грановський народний депутат України 
 
Я думаю, что уже в месячный срок я уже буду готов доложить о том, что это будет за программа. Какой фонд мы в состоянии собрать достаточно быстро для того, чтобы предложить и выдающимся,  что называется, ученикам школ или студентам вузов отдельные стипендии для тех детей, которые действительно хотят учится, которые в этом видят свое будущее, которые очень много стараются и проводят времени именно над процессом обучения. И таким детям мы обязательно поможем.     
 
Олеся Баракат голова батьківського комітету Київського району 
 
Я была с Александром Михайловичем на встрече родительской общественности района и в принципе сразу заметила такое быстрое решение диалога. Вот сегодня например вопросы со спортивным стадионом и со школой они не могут не радовать. И плюс ключевой вопрос, который волнует многих родителей – это о выделении дополнительных стипендий для одаренных детей. Тоже Александр Михайлович сказал, что этот вопрос будет решен. 
 
Та на таких зустрічах і батьки, і педагоги піднімають й більш серйозні питання. Освітяни скаржаться на нестачу кадрів. Через низькі заробітні плати фахові педагоги зараз в дефіциті. 
 
Олександр Грановський народний депутат України 
 
Это тот вопрос на который следует отвечать на уровне, безусловно, парламентского зала и Кабмина. Мы этим займемся. Я надеюсь, что уже в скором будущем мы сможем провести заседание профильного образовательного комитета здесь на Харьковщине с тем, чтобы обратить внимание коллег, внимание депутатов на вопросы, которые специфичны, непосредственно для этого региона. 
 
Якраз на виїзному засіданні профільного парламентського комітету освіти та науки, що ініціює Олександр Грановський, у Харкові планують підняти всі гострі питання, що зачіпають кожну українську школу.