9 шествий в один день. В Харькове прошло заседание согласительной комиссии в отношении акций запланированных на 15 сентября

05.09.2019 14:35   -
Автор:
У Харкові відбулось засідання узгоджувальної комісії щодо проведення 15 вересня одразу кількох акцій в центрі міста. Представники різних організацій переконують, що вулицями Харкова повинна пройти саме їх хода. 
 
Максим Грудкін  представник громадської організації 
 
У нас буде мирне зібрання. Будемо проводити декілька акцій і марш під гаслом «Українська родина мама, тато і дитина. Головна мета заходу привернути увагу суспільства до наших проблем  сімейних цінностей, християнських цінностей.
 
Ганна Шаригіна представник громадської організації 
 
Харків-прайд є мирної правозахисною ходою мета якої привернути увагу до порушення прав людини за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.
 
Організатори мають різні погляди. Хтось за традиційні родинні цінності, хтось – проти. Довготривалі перемовини. Консенсусу так і не знайшли.    
 
Семен Соха представник громадської організації 
 
Наше відношення до гей-параду полягає в тому, що місто висловилося проти. Була петиція, яка набрала більше п’яти тисяч голосів щодо заборони. Харківяни висловилися паралельно, ми, як організація «традиції і порядок» анонсували заходи  спрямовані на підтримку сімї і молоді,окремі заходи щодо молитв.
 
Організаторам пропонували змінити маршрути руху чи місця проведення акцій, але всі громадські організації хочуть тільки центр міста і тільки Сумську   
 
Сергій Бірбасов  начальник управління громадської безпеки ГУМВС в Харківській області
 
На теперішній час згідно доведеної інформації бачимо, що в одному місці будуть проходити декілька заходів організовані різними організаціями, які можуть по маршруту пересекаться.
 
Сергій Дульфан директор Департаменту інфраструктури 
 
Если мне будут говорить, что действия будут проходить в воскресенье, хочу напомнить, что на улице Сумской находится парк Горького и сад Шевченко. Эта улица востребована у автомобилистов, я считаю, что по проезжей части вообще никакой ходьбы быть не может, тем более,  что это будет связано с дополнительными затратами коммунальных предприятий.
 
Погоджувальна комісія дала доручення юридичному департаменту Харківської міської ради підготувати відповідні документи для суду. Саме він повинен вирішити долю стосвно проведення масових заходів. Бути чи не бути акціям, де саме і яка кількість учасників – все це повинен вирішити суд.