79 дітей загинуло на Харківщині з початку повномасштабного вторгнення. Дані від ХОВА

15.11.2023 16:52   -

79 дітей вбито та ще 38 – залишились повними сиротами. Такі дані суто по Харківщині за час повномасштабного вторгнення оприлюднили в обласній військовій адміністрації. На зустрічі з представниками міжнародних оргнізацій та керівників всіх рівнів говорили про захист та підтримку дітей в умовах війни. Щодо ситуації по Харкову, каже віце-мер з профільних питань, з 24 лютого 2022 року у місті виявлено більше 400 діток, які залишились без піклування. Багато з них втратили не тільки батьків, а й інших родичів. А зараз потребують влаштування до нової сім’ї. І на обліку зараз по Харкову півтори тисячі таких особливих діток.

СВІТЛАНА ГОРБУНОВА-РУБАН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я І CОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ
Харків велике місто в якому до війни мешкало майже 1,5 млн. людей. Серед яких 220 тисяч дітей, велика кількість студентської молоді. Сьогодні ці цифри значно менші. Але війна зробила так, що стало більше тих, хто потребує допомоги. Це майде 95 тисяч дітей. Серед яких 1200 – діти з інвалідністю. 3,5 тисячі багатодітних сімей – у місті залишилось тільки 1000 сімей в яких майже 6 тисяч дітей. Це ті сім’ї, які з різних причин не змогли виїхати і потребують допомоги.

У 2022-му Харкову було дуже важко. Але саме волонтери та міжнародні організації підставили надійне плече в перші місяці великої війни. Саме завдяки всебічній допомозі міжнародних партнерів, дітей та їх родини, змогли забезпечити всі необхідним.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

СВІТЛАНА ГОРБУНОВА-РУБАН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я І CОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ
У Зв’язку з війною робота з ЮНІСЕФ та іншими міжнародними партнерами значно активізувалася. Крім того, міською радою підписано близько 20 меморандумів про співпрацю у сфері надання медичної, соціальної та гуманітарної допомоги харків’янам. Дякуючи цій співпраці, конкретно діти отримали за нашими заявками практично все, що потребували: дитяче харчування, зимовий одяг, ковдри, постіль, шкільні набори, планшети для навчання, памперси і гігієнічні набори, дитячі майданчики у метро і на вокзалі, обладнання для кімнат психологічного розвантаження, баки для питної води для шкільних укриттів, бойлери для гуртожитків та багато-багато іншого.

Харків та Україна зараз переживають дуже складні часи. І міжнародна підтримка, кажуть чиновники, вкрай потрібна, аби долати виклики сучасних реалій війни. Тому, незважаючи на багаторічну співпрацю з міжнародними організаціями та фондами, Харків розраховує на подальше партнерство заради майбутнього.

ОСТАННІ НОВИНИ