22 апреля состоится очередная сессия Харьковского городского совета

21.04.2020 13:18   -
Автор:
Депутати Харківської міської ради готуються до засідання чергової сесії. На порядку денному планується 52 питання та розділ різне. Наразі ж розглядаються питання змін до бюджету Харкова. У першу чергу додаткові фінансові резерви будуть спрямовані на розвиток та підтримку медицини у місті.
 
Всі питання, що будуть винесені на сесію міськради попередньо були розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій. Так як 2020 оголошено роком медицини, то і акцент планують зробити саме на цю сферу. 
 
Тетяна Таукешева заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів
 
За счет перевыполнения доходной части резервного фонда субвенций из областного бюджета предлагается увеличить расходы на здравоохранение 106,1 миллионов гривен, на закупку медикаментов, индивидуальных средств защиты, транспортных средств специального назначения, медицинского оборудования и расходных материалов для предоставления медицинской помощи больным COVID-19.
 
Також за рахунок перевиконання бюджету додаткові кошти будуть спрямовані на підтримку життєдіяльності міста. 
 
Тетяна Таукешева заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів
 
На  реконструкцию 5 детских дошкольных спортивных площадок предлагается дополнительно направить 12,1 миллионов гривен. На текущий ремонт улично-дорожной сети города и капитальный ремонт внутриквартальных дорог и тротуаров предлагается направить 100 миллионов гривен. Кроме того в проекте решения предусмотрено перераспределение ранее утвержденных сумм.Таким образом доходы бюджета в целом составит 14,8 миллиарда, расходы – 16,6.
 
Також, окрім ремонту доріг розглянуть питання і ремонту теплових мереж. 
 
Олексій Богач директор Департаменту комунального господарства 
 
Основні витрати – капітальний ремонт доріг, капітальний ремонт внутрішньо квартальних доріг. По Департаменту житлового господарства фінпідтримка – 56, загалом 68 мільйонів та по Департаменту комунального господарства збільшення фінансування на 34 мільйони – це фінпідтримка та у нас є збільшення фінансування на 300 мільйонів за рахунок запозичених коштів з бюджету міста. Це 12 адрес перекладки Харківських теплових мереж та самим тепловим мережам також 200 мільйонів на перекладки в Шевченківському та інших районах міста Харкова. Загалом по Департаменту на перекладки для теплових мереж  300 мільйонів. Це великі діаметри, великі об'єми.
 
Всі питання будуть винесенні на розгляд депутатів на засіданні чергової сесії. Розпочнеться захід о 10:00, транслюватиметься у прямому ефірі на сайті міськради та на сьомому телеканалі.