13-й будинок по вулиці Галушкінській пішов тріщинами

07.12.2012 17:53   -
Автор:

У тринадцятому будинку по вулиці Галушкінській не те що жити, знаходитися небезпечно. Він пішов тріщинами. Причиною тому стало звичайне дерево. Воно виросло біля будинку стихійно. Чим вище воно ставало – тим більші тріщини були у квартирі.

Марина Світлова мешканка аварійного будинку

-Это дерево повреждало постоянно крышу. Когда был, мощные ветки дерева разрушали крышу. Срезали дерево. Но повреждённую крышу оставили повреждённой. И она явилась источником и основанием для того, чтобы было разрушение такое сейчас.

Через тріщину у фундаменті була пошкоджена піч. Саме вона опалює квартиру Марини Світлової. Недавно у пічці відбувся витік газу. І в будинку сталася пожежа. Зараз у квартирі – немає ані опалення, ані води. Про непросту долю свого будинку, якому вже понад сто десять років, жінка розповіла керівництву ЖЕКу, зверталася і у Департамент житлового господарства. Але результату це не принесло. Наступний крок – фотоскарга.

Марина Світлова мешканка аварійного будинку

-Я очень была рада, увидев в наше время появилась возможность жаловаться таким образом. Потому что до сих пор никакие обращение не действовали.

Усього за три тижні городяни відправили понад тисячу триста фотоскарг. На оголошення про можливість повідомити про свою проблему міському голові харків"яни відгукнулись досить активно.  Факти, про які розповідають люди, найрізноманітніші: від встановлення лави біля під*їзду до капітального ремонту внутрішньоквартальних доріг. Головна мета такого нововведення – мати об*єктивну картину проблем городян.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия