100 протоколов на судей и прокуровров, 28 разбитых машин и 30 уволенных сотрудников. В полиции отчитались о результатах роботы за 7 месяцев

28.03.2016 16:11   -
Автор:
Більш ніж пів року на варті правопорядку. Патрульна поліція звітує про результати роботи за 7 місяців. Найбільше досягнення структури за цей час, за думкою її керівництва – це збільшення рівня довіри з боку населення.
 
Ольга Юськевич начальник Управління патрульної поліції Харкова
 
Все ж таки нам вдалося е… "доказать", "доказать"… да, довести, що ми сервісна служба.
 
Саме сервісна служба. Тому й функції, розповідає Ольга Юськевич, нова поліція виконує сервісні.
 
Ольга Юськевич начальник Управління патрульної поліції Харкова
 
Звернення, які надходять на службу "сто два", вони дуже різноманітні і необов'язково це буде злочин. Це може бути прохання про допомогу, це буде навіть деколи консультація, іноді хочуть просто з нами познайомитись. А іноді може десь колись людині прихилого віку, їй потрібна підтримка, добре слово. 
 
Ще один крок вперед харківські поліцейські, розповідає Ольга Юськевич, зробили саме в напрямку організації безпеки на дорогах. Зокрема, за час роботи патрульних було складено двадцять вісім тисяч п'ятсот сімдесят шість адміністративних протоколів. І у ста з них фігурують співробітники органів внутрішніх справ, судів, робітники прокуратури та Служби безпеки України. Щоправда, прізвищ у поліції не називають.
 
– Можливо ви просто їх не штрафуєте? Громадськість має право знати.
– Я не буду називати прізвища.
 
Ще з позитивного: майже всі поліцейські навчились правильно складати протокли, запевняють у керівництві структури. Намагаються патрульні розібратись і з логістикою, аби уникати ситуацій, коли на місці однієї ДТП – три поліцейські машини.
 
Максим Жук заступник командира першого батальйону поліції
 
Раніше було таке. Надавали один одному допомогу. На теперішній час такі факти майже усунені. Якщо необхідний один екіпаж, то і оформлює один екіпаж. 
 
Та в поліції зізнаються: за 7 місяців роботи без пригод, звичайно, не обійшось. Як результат – двадцять вісім розбитих автівок. Хоча, запевняють правоохоронці, самі поліцейські майже ніколи не виявляються винуватцями в ДТП, а автіки підлягають ремонту. Звільнених поліцейських, запевняють у керівництві структури також небагато – всього тридцять, і більшість з них пішли з посад абсолютно добровільно.