10 миллионов гривен выделила мэрия на поддержку программ “Доступное жильё” и “Молодёжное кредитование”

23.01.2014 17:14   -
Автор:

Дев'яносто сімей Харкова минулоріч змогли покращити свої житлові умови завдяки програмам "Доступне житло" та "Молодіжне кредитування". І це всі – хто бажали, на той час, говорять у мерії. З настанням Нового року – список охочих поповнився. Тож вже вчетверте на сесії міськради виділили по п'ять мільйонів на продовження дії житлових програм. Запрацюють вони на повну потужність  у лютому.
 
Михайло Фатєєв директор Департаменту економіки та комунального майна

Клиенты будут после того, как Минрегионстрой утвердит перечень домов. Но необходимые деньги уже после утверждения всех бюджетных документов будут в фонд перечислены. И после утверждения домов реализация программы уже начнётся.
 
Будинку будуть нові, а от умови участі у програмах – незмінні. Молодіжний кредит надається під три проценти річних, якщо пари – бездітні . При наявності однієї дитини – кредит безвідсотковий, два чада – чверть вартості квартири покриває бюджет, три і більше малечі – половина квартири дістається безоплатно. Програма Доступне житло передбачає, що сімдесят відсотків вартості житла сплачує учасник, тридцять – місто.

Михайло Фатєєв директор Департаменту економіки та комунального майна

На доступное жильё имеют право граждане, которые нуждаются в улучшении жилищных условий, состоят на квартирном учёте и доход каждого члена семьи не превышает 5-ти кратный размер среди заработной платы по Харькову.

Обов’язкове перебування на квартирному обліку у міській раді – це головна умова для участі у обох програмах. Щоб стати учасником – громадянам достатньо звернутися до квартирного відділу мерії.