Переможцями Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту серед дорослих та юнаків, що проходив у Харкові, стали представники Києва та Волині. ФОТО

05.07.2019 17:25   -
Автор:
Він увібрав у себе відразу 4 першості: Чемпіонати України з пожежно-прикладного спорту серед дорослих та юнаків, Чемпіонати Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України та Державної служби з надзвичайних ситуацій України з пожежно-прикладного спорту, у якому також брали участь жінки.
З 2 по 4 липня понад 360 учасників з усієї країни змагалися у підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної башти (діти у вікно 2-го або 3-го поверху), подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, підійманні по висувній драбині на 3-й та 4-й поверхи навчальної вежі, пожежній естафеті 4 по 100 метрів та у бойовому розгортанні.
В заключний день учасники змагались в бойовому розгортанні, де збірна команда м. Києва з результатом 25:56 секунд посіла перше місце. Крім того, столичні спортсмени вибороли звання чемпіонів України. Срібло та бронза у збірних Волинської та Львівської області відповідно.
Переможцями серед юніорських команд у Чемпіонаті України також стали представники м. Києва. Друге загальнокомандне місце у юніорів з Миколаївщини, третє – у Житомирщини.
Спортсмени з Волинської області взяли першість чемпіонату ДСНС України з ППС та Чемпіонату ФСТ «Динамо» України з ППС. Кияни стали другими, а третіми – курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.
Віце-Президент Федерації пожежно-прикладного спорту України Олександр Тарасов привітав команди-учасниці та подякував начальнику Головного управління ДСНС у Харківській області Олександру Волобуєву за підготовку і проведення змагань.
“Проведення подібних заходів сприяє популяризації пожежно-прикладного спорту та професії рятувальника загалом. Всі учасники є переможцями. Я бажаю вам не зупинятися на досягнутому, покращувати свою майстерність та з гідністю представляти Україну на міжнародному рівні”, – зазначив О. Тарасов.