Через повітряні тривоги матч за футзальний Суперкубок України став найдовшим в історії

18.08.2023 09:46   -
Матч за футзальний Суперкубок України став найдовшим через тривоги
Фото: МФК «Хіт»

В Україні розпочався новий сезон з футзалу, а стартував він традиційним поєдинком за Суперкубок країни. Сам матч розпочався із великим запізненням через масштабну повітряну тривогу, з цієї ж причини гра була призупинена ще й у середині першого тайму. Про це повідомляє спортивна редакція «Інфосіті».

Поєдинок за Суперкубок України відбувся вчора ввечері у Бучі Київської області, місті про про яке через жахливі військові злочини російської армії знають у всьому світі. За трофей змагалися чемпіон та володар Кубка України минулого сезону – столичний «ХІТ» та «Кардинал-Рівне» відповідно. Через військовий стан у країни матч проходив без глядачів на трибунах місцевого спорткомплексу.

У складах обох команд участь у цій грі взяли й вихованці харківського футзалу, а також гравці, які свого часу виступали за провідні харківські футзальні клуби – «Локомотив», «Моноліт» та «Viva Cup». Так, у київській команді на майданчик вийшли добре знайомі харківським уболівальникам Євген Сірий, Сергій Журба, Данило Абакшин та Олександр Педяш, а за рівненський клуб зіграли Владислав Сорокін та Євген Ланко.

Початок матчу був запланований на 17 годину вечора. Але одразу після церемонії відкриття, участь в якій взяв зокрема і міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, учасникам Суперкубка України довелося йти в укриття, через повітряну тривогу. Загалом через небезпеку ракетного обстрілу з боку російських агресорів, старт матчу переносили двічі, а розпочався він майже з двогодинним запізненням о 18:45. Ще раз прямувати в укриття, через чергову повітряну тривогу, командам довелося на 12-й хвилині першого тайму, а незапланована пауза цього разу тривала півгодини…

У таких умовах суперники в першому таймі не змогли настроїтися на ігровий лад і до перерви стартовий рахунок на табло не змінився – 0:0. Друга половина матчу залишилася за київської командою, яка забила двічі. Одразу після перерви «Хіт» вивив уперед Ігор Чернявський, наприкінці поєдинку остаточний рахунок встановив Данило Абакшин – 2:0. Відчайдушні спроби «кардиналів» змінити ситуацію успіху не принесли.

Таким чином, перемогу в непростому матчі за цьогорічний Суперкубок України, який тривав понад три години, одержав київський «Хіт», який і став володарем почесного трофею.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Зазначимо, що саме цей поєдинок у Бучі відкрив новий футзальний сезон в Україні. Цей сезон стане другим за ліком, що пройде в умовах повномасштабної війни з російськими загарбниками. В чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги 2023/2024 рр.., який має розпочатися 26 серпня, виступлять десять команд. В тому числі, в елітному футзальному дивізіоні зіграє й МСК «Харків».

Нагадаємо, що саме у Бучі, яке відновлюється після кривавої російської окупації, нещодавно пройшов і дитячій всеукраїнський тенісний турнір. Змагання були організовані благодійним фондом почесної мешканки Харкова, титулованої української тенісистки Еліни Світоліної.

Також раніше ми повідомляли, що гравці та тренерський штаб національної команди України з футзалу купили потужний позашляховик для Збройних сил України. Авто було придбано на преміальні за перемоги у матчах кваліфікації до чемпіонату світу-2024.

ОСТАННІ НОВИНИ