Жителям Харківщини повідомили про підозру в колабораціонізмі

17.10.2022 12:25   -
Новини Харківщини: Двох чоловіків підозрюють в колабораціонізмі

Двом жителям Харківської області, які працювали в незаконному правоохоронному органі, повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що 40-річний мешканець с. Липці співпрацював з представниками окупаційних військ та добровільно зайняв посаду тимчасово виконуючого обов’язки дільничного інспектора поліції на окупованій території. Він обіймав посаду «т.в.о дільничного інспектора» у так званому «органе милиции с. Казачья Лопань» з червня по вересень 2022 року.

25-річний чоловік з села Стрілеча також добровільно погодився працювати у псевдоправоохоронному органі на аналогічній посаді – «т.в.о дільничного інспектора».

Зловмисники приступили до здійснення владних повноважень та виконання функціональних обов’язків на території с. Стрілеча Харківського району.

Читайте також: У Харківській області повідомили про підозру шістьом колаборантам — СБУ

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 7. ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Раніше ми повідомляли про те, що житель Харківщини допомагав окупантам налагоджувати зв’язок між органами влади.