Засуджено агента фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині — СБУ (фото)

31.10.2023 15:30   -
Коригував удари по Харківщині: засуджено російського агента

12 років тюрми отримав агент фсб, який під виглядом журналіста шпигував для рф на Харківщині та Донеччині. Про це повідомляє Інфосіті.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав учасник агентурної мережі фсб, яка діяла у Харківській та Донецькій областях. Він використовував посвідчення журналіста, щоб збирати розвіддані про Сили оборони та коригувати повітряні удари агресора по регіонах.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника та ще трьох його спільників у результаті спецоперації у березні 2023 року на прифронтовій території на сході України.

Наразі за матеріалами Служби безпеки суд призначив російському агенту 12 років тюрми.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець Дружківки на Донеччині, який працював у редакції однієї з місцевих газет.

Після вербування російський агент прибув до свого «куратора» на територію рф та пройшов навчальний «спецкурс» розвідувально-підривної діяльності. Після 24 лютого 2022 року він приступив до виконання ворожих завдань.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Серед основних завдань агента був збір інформації про час та кількість військових ешелонів ЗСУ, які рухались у напрямку передової.

Крім того, він фіксував наслідки ворожих обстрілів по Краматорську, Дружківці та Костянтинівці. Після цього надсилав відповідні «звіти» агресору для коригування вогню по українських містах.

Разом з цим російський агент розвідував локації вогневих позицій, фортифікаційних споруд та складів з боєприпасами українських військ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

ОСТАННІ НОВИНИ