За минулий тиждень 5 мешканців Харківської області постраждали через підриви

11.07.2023 09:41   -
За минулий тиждень 5 мешканців Харківської області постраждали через підриви

На Харківщині за минулий тиждень, з 3 по 10 липня, 5 цивільних осіб постраждали через підриви залишених окупантами мін та вибухових пристроїв. Про це повідомляють Харьковские известия.

Детальніше про випадки підривів мирних харків’ян на мінах розповів речник Головного управління ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Зокрема, 3 липня внаслідок підриву ВНП постраждав 31-річний чоловік, мешканець м. Ізюм. З множинними пораненнями госпіталізований до лікарні.

4 липня у Ізюмському районі на території Пісківського лісництва 70-річна жінка наступила на протипіхотну міну і отримала ампутацію правої ступні.

6 липня сталося три випадки підривів на ВНП. В Печенігах грейдер дорожньої служби наїхав, попередньо, на протитанкову міну. Постраждав 53-річний водій. Цього ж дня біля села Курулька Барвінківської громади водій трактора наїхав на міну. Отримав мінно-вибухову травму, був госпіталізований до лікарні м. Краматорськ. Також у селі Довгеньке Куп’янського району постраждав 15-річний хлопець. Встановлено, що хлопець з іншими дітьми знайшов біля річки в селі Довгеньке порох у пакеті та кинув його у багаття. Потерпілий отримав опіки 1-2 ступеня (45-48 %). 15-річного постраждалого доставили до міської лікарні №4 м. Харків.

Також у ГУ ДСНС в Харківській області повідомили, що з початку війни в регіоні ворожі міни забрали життя 38 осіб.

ОСТАННІ НОВИНИ