Вибух у гуртожитку ДСНС на Харківщині: з’явився новий підозрюваний (фото)

13.09.2023 13:52   -
Вибух у гуртожитку ДСНС на Харківщині: новий підозрюваний

Нагадаємо, 31 травня 2023 року у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, що розташований у Харківському районі, загинули двоє курсантів. Про це повідомляє Інфосіті.

У приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти, вибухнув артснаряд калібру 152 мм. Внаслідок вибуху загинули двоє курсантів-рятувальників віком 22 та 21 рік. Ще один 20-річний курсант отримав поранення.

Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти.

Нині слідством також встановлено, що цей снаряд начальнику кафедри привіз та передав його знайомий — головний фахівець одного з відділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, який в цей час проходив підвищення кваліфікації у вказаному Центрі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку за фактом придбання, зберігання, перевезення та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ