У Харківській області з початку року підтвердили 12 випадків сказу у тварин

23.08.2023 10:55   -
У Харківській області підтвердили 12 випадків сказу у тварин

Сказ у тварин підтверджено лабораторно Харківським філіалом «Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи». Про це повідомляє Інфосіті.

12 у цьому році випадок сказу у тварин на Харківщині і третій у Барвінківській ОТГ Ізюмського району був підтверджений вчора, 22 серпня.

“У с. Грушуваха безпритульна кішка заскочила на приватне подвір’я, вела себе агресивно та нанесла ушкодження жінці. Пошук інших постраждалих від скаженої тварини триває”, – повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України .

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нагадаємо, у с. Шляхове Кегичівської територіальної громади Красноградського району 17 серпня був зареєстрований випадок сказу у лисиці. Тварина забігла на приватне подвір’я та, при спробі її вигнати, вкусила власницю домоволодіння. Постраждалій вже розпочали проведення антирабічних щеплень.

Це перший випадок сказу у тварини зареєстрований у Кегичівській ОТГ за декілька років.

УВАГА! Мешканців Харкова та області просять уникати контактів з незнайомими та дикими тваринами. У разі отримання пошкодження від будь-якої тварини (дикої чи свійської, безпритульної чи власної) необхідно негайно звернутися до лікувального закладу.

ОСТАННІ НОВИНИ