"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

СБУ затримала експрацівницю Укрпошти, яка очолювала окупаційну «роспочту» на Харківщині

Колаборанти Харківщини: Експрацівниця Укрпошти очолювала окупаційну «роспочту»

На Харківщині колишня працівниця регіонального підрозділу поштового зв’язку добровільно приєдналась до лав окупаційної адміністрації, де очолила місцеву «роспочту». Про це повідомляють Харьковские известия.

Невдовзі після «призначення» колаборантка обікрала одне з міських відділень «Укрпошти» і передала агресорам майже 2 млн грн, сплачених громадянами за послуги держпідприємства.

Крім того, зловмисниця виконувала ворожі завдання щодо формування підконтрольної рф поштової мережі у містах Балаклія та Ізюм. Для «запуску» поштових відділень у захоплених містах колаборантка виходила на зв’язок зі своїми колишніми колегами, які виїхали за межі області. У них жінка намагалася отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування і баз даних абонентів.

Читайте також: На Харківщині затримано двох чоловіків, які працювали у так званій «Народній міліції м. Ізюм»

Також вона закликала інших поштових працівників добровільно переходити на бік ворога та передавати на баланс рф державне майно «Укрпошти».

Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Читайте також: Суд арештував майно харківського підприємства та корпоративні права його засновників-росіян