Суд арештував майно харківського підприємства та корпоративні права його засновників-росіян

25.10.2022 11:11   -
Суд арештував майно харківського підприємства та корпоративні права його засновників-росіян

Арештовано майно харківського підприємства та корпоративні права його засновника-ТОВ, яке зареєстровано у Московській області РФ, на загальну суму майже 14 млн грн. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, на території Новобаварського району м. Харкова розташовано підприємство, основним видом діяльності якого є виробництво промислового холодильного та вентиляційного устаткування. Серед його співзасновників — ТОВ з російською реєстрацією.

Компанія отримує в Україні прибуток від господарської діяльності харківського підприємства та сплачує податки до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні. Також існує значний ризик, що автомобілі, які є на балансі підприємства, можуть бути передані або використані в якості матеріальних ресурсів на потреби ЗС РФ.

19 жовтня Жовтневий районний суд міста Харкова задовольнив клопотання прокурора та наклав арешт на корпоративні права російського ТОВ у сумі майже 12 млн гривень та на п’ять транспортних засобів вартістю близько 2 млн гривень.

Наразі триває передача активів в управління АРМА.