На звільненій Харківщині СБУ викрила поплічника окупантів

14.03.2023 16:34   -
На звільненій Харківщині СБУ викрила поплічника окупантів з Балаклії

В ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області СБУ викрила ще одного ворожого поплічника. Про це повідомляють Харьковские известия.

З початку повномасштабного вторгнення 56-річний чоловік перейшов на бік окупантів і відкрито підтримував збройну агресію рф проти України.

Співробітники СБУ встановили, що колаборант налагодив тісні робочі та ідеологічні стосунки з представниками окупаційної адміністрації.

Так, зловмисник незаконно обійняв посаду виконуючого обов’язки директора «Балаклійського хлібоприймального підприємства». Перебуваючи на цій «посаді», він налагодив контакт з представниками окупаційної влади та отримав дозволи на ведення підприємницької діяльності задля власного збагачення.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

“Керівник” підприємства впроваджував ведення господарської діяльності у повній взаємодії з російськими «посадовцями». Зокрема він приймав участь в нарадах окупаційної адміністрації м. Балаклія, на яких отримував вказівки щодо подальшого провадження господарської діяльності підприємства, отримував гуманітарну допомогу в якості заробітної плати працівникам підприємства, а також звертався до начальника окупаційної міліції, щоб отримати пропуски на кожного працівника для вільного переміщення, незважаючи на комендантську годину.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття правопорушника здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури.

ОСТАННІ НОВИНИ