На Харківщині затримали рецидивіста, який передавав ворогу інформацію щодо ЗСУ (фото)

09.05.2024 11:40   -
На Харківщині рецидивіст став інформатором рф - СБУ

Допомагав ворогу раніше неодноразово судимий 45-річний чоловік, який проживає у прикордонному селищі Білий Колодязь на Харківщині. Про це повідомляє Інфосіті.

За даними слідства, чоловік умисно та добровільно передавав російському куратору місця базування української армії та геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами у вказаному селищі.

“Найбільше агресора цікавили геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами та важким озброєнням ЗСУ, які обороняють місто з північного кордону.


Також ворог хотів дізнатися про місця базування мобільних вогневих груп ППО, що «полюють» на ворожі дрони у прикордонних районах області”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Правоохоронці задокументували щонайменше 18 фактів передачі ворогу таких даних.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його листувань з агресором.

На Харківщині рецидивіст став інформатором рф - СБУ
На Харківщині рецидивіст став інформатором рф - СБУ
На Харківщині рецидивіст став інформатором рф - СБУ

Співробітники СБУ завчасно викрили російського інформатора. Завдяки цьому вдалося убезпечити місця тимчасового базування підрозділів ЗСУ та замаскувати їхнє переміщення.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ