З початку року Харківська митниця відкрила 15 справ про порушення митних правил

09.05.2024 12:05   -
З початку року Харківська митниця відкрила 15 справ про порушення митних правил

У січні-квітні 2024 року Харківська митниця запровадила 15 справ про порушення митних правил на суму 16 млн 353 тис гривень. Про це повідомляє Інфосіті.

Як зазначили у пресслужбі митниці, найбільша кількість протоколів, складених у цьому періоді, припадає на статтю 480 Митного кодексу (порушення умов переробки товарів). За цією статтею митники склали 7 протоколів.

Серед найпоширеніших видів правопорушень також приховування товарів від митного контролю (ст. 483 МКУ) – 3 справи; порушення строків доставлення товарів, транспортних засобів до митного органу призначення (ст.481МКУ) – 2 справи.

Крім того, серед правопорушень опинилися факти неправомірного зменшення митних платежів (ст. 485 МКУ) та перешкоджання посадовим особам митниці в доступі до товарів, що перебувають під митним контролем (474 ч.2 МКУ) – по одній справі.

На розгляд до суду митницею передано 9 справ про порушення митних правил. За результатами розгляду справ судом прийнято рішення про накладення штрафів на суму 9,8 млн грн, застосовано конфіскації на суму 4 млн грн, стягнуто штрафів на суму 0,5 млн гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ